Lezing van allergoloog Paul Brand over koemelkallergie.

Lezing van allergoloog Paul Brand over koemelkallergie.
Met dank aan Paul Brand en voor zijn inzichten en de toestemming die wij kregen om deze uitleg te plaatsen. Onder de link Allergie gerelateerde aandoeningen vindt u meer uitleg over allergie gerelateerde aandoeningen.Voedselallergie bij kinderen: goed uitzoeken is belangrijk

Ongeveer 20% van alle ouders vermoedt dat hun kind mogelijk allergisch is voor een bepaald voedingsmiddel. Toch blijkt maar 1 à 2% van de kinderen werkelijk een voedselallergie te hebben. Het volgen van een dieet terwijl dat niet nodig is heeft grote nadelen voor het kind en zijn omgeving. Daarom is het van belang om goed uit te zoeken of een kind werkelijk voedselallergie heeft, ja of nee. Onder aanvoering van kinderarts Paul Brand is Isala in 2003, als eerste algemeen ziekenhuis in Nederland, begonnen met de dubbelblinde voedselprovocatie. Internationaal wordt die test door alle experts gezien als de beste manier om voedselallergie aan te tonen of uit te sluiten. Paul Brand bespreekt met u de Zwolse ervaring met deze methode.

Sprekers

Paul Brand

Na zijn studie geneeskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen verrichtte Paul Brand (1961) gedurende enkele jaren promotie-onderzoek bij de afdelingen longziekten van het Academisch Ziekenhuis Groningen; in 1993 promoveerde hij cum laude. Van 1990 tot 1995 werd hij opgeleid tot kinderarts in het Academisch Ziekenhuis Groningen en op Curaçao, en van 1995 tot 1997 tot kinderarts-pulmonoloog in Groningen. Paul werkt sinds 1997 als kinderarts in het Amalia kindercentrum van Isala in Zwolle. Hij is gespecialiseerd in astma en allergie bij kinderen, en publiceert veel op dit terrein. Daarnaast is hij actief op het gebied van opleiding en onderwijs. Brand bekleedt diverse nevenfuncties, zowel landelijk als internationaal. In 2007 werd hij benoemd tot buitengewoon hoogleraar klinisch onderwijs aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij blijft echter gewoon actief als kinderarts in Zwolle. In 2006 publiceerde Paul zijn romandebuut, “De Stoel van God”, in 2009 gevolgd door de thriller “Impact Factor”. Hij is getrouwd en heeft vijf kinderen. Zijn vrouw en hij werken beide parttime. Voor meer informatie zie www.paulbrand.net.