Op vakantie met koemelkallergie.

Op vakantie met een koemelkallergie? Vooorbereiding is alles!  Bij het boeken is het belangrijk te kijken naar het eten/ jouw dieet. Dat is niet altijd eenvoudig. Hoe meer last je hebt van je allergie, hoe belangrijker dit is. Durf jij de kok van een restaurant te vertrouwen? Zo ja zorg dat je goed alle benamingen van jouw product waar je allergisch voor bent op een geplastificeerd kaartje bij je hebt, zo kam je deze meegeven en meermaals gebruiken. Spreek goed door wat je wel of niet mag. En licht je reisgenoten in hoe te handelen mocht je onverhoopt toch een allergische reactie hebben. In het geval dat je dit vertrouwen niet hebt kijk dan in de omgeving van de locatie van jouw keus of er voldoende supermarkten zijn die producten verkopen die je zelf kunt bereiden. Veel van ons nemen ook producten mee op hun reis. Zo weet je dat je niet onverwachts voor verassingen komt te staan. Je mag ook extra bagage meenemen indien je vliegt, informeer hiervoor bij jouw vliegmaatschappij. ga je vliegen, informeer dan van tevoren of de vliegmaatschappij rekening kan houden met jouw allergie. Veiliger is om zelf voedsel mee te nemen aan boord zo weet je zeker dat een allergische reactie tot het minimum beperkt is. Je kunt maatschappijen vragen of je eerder aan boord mag. Dit heet pre boarden, je kunt dan ook de stoelen voor voor en achter je eventueel met een schoonmaakdoekje afnemen. Als je vliegt is het een aanbeveling om een medicijnpaspoort bij je te hebben. Kijk op : www.farmatec.nl of er een artsenverklaring nodig is voor uw vakantiebestemming of dat alleen een medijnpaspoort volstaat. Dit medicijnpaspoort is overigens ook als je een huisje boekt op een park fijn. Als je uitlegt dat je snel weg moet in geval van een allergische reactie kun je vaak daardoor de auto bij de bungalow parkeren. Teug naar het vliegen. Informeer als eerste de maatschappij waar je mee vliegt, bij binnenkomst in het vliegtuig geef dit dan ook aan bij het cabinepersoneel. De beste plek om te zitten is uiteraard die waar zo weinig mogelijk mensen bij jou kunnen zitten. Zorg dat je ook de benamingen weet van het product waar je allergisch voor bent in de vreemde taal van het land waar je heenreist en installeer van tevoren een app die ook kan vertalen mocht je er niet uitkomen. Let wel dat je niet afhankelijk moet zijn om op het laatste moment byv melk te vertalen, zorg dat je dit bij je hebt! Zoek thuis uit waar de dichtbijzijnste dokterspost en ziekenhuizen zijn voor het geval je dit nodig hebt.  Daarnaast is het belangrijk het alarmnummer te weten in het land waar je je bevind. Deel dit ook met je medereizigers!

Op vakantie met een koemelkallergie. SOS Hanger met informatie over hoe te handelen in geval van een allergische reactie. Epipen of antihistamine.
SOS Hanger met informatie over hoe te handelen in geval van een allergische reactie.


Ook een sos hanger en op je telefoon een app geïnstalleerd kunnen voor jouw veiligheid zorgen. Veel hotels willen als je dit meeneemt en van tevoren meld brood invriezen, zo kun je per dag pakken wat je nodig hebt.Dan rest nog de medicatie. Zorg dat je genoeg medicatie bij je hebt en zorg middels het medicijnpaspoort en de originele verpakking dat ze weten dat de medicatie jou behoort. Mogelijk wil je arts jou voor de vakantie ook nog een herhaalrecept meegeven , zodat mocht je onverhoopt meer gebruiken, je niet direct naar een vervangende arts moet. En last but not leest check je zorgverlening en reisverzekering om te zien of je verzekerd bent als je in het buitenland een allergische reactie krijgt. Een lang stuk over vakantie met allergie, maar beter safe than sorry.